advertentie Banner Siteli

Eindhoven Airport

Vliegverkeer Eindhoven plat door ziekmelding, grote drukte vertrekhal

Een ziekmelding van een medewerker is de reden dat op Eindhoven Airport geen vliegverkeer mogelijk is vrijdagochtend. Rond 13.00 uur gaan de eerste vertraagde vluchten vertrekken.

Dat meldt Omroep Brabant. Het gaat om een radaroperator van de militaire luchtverkeersleiding op Schiphol. Die regelt het vliegverkeer op Eindhoven Airport en de vliegbasis van de luchtmacht, die er naast ligt.

Vakantietijd
De man meldde zich vrijdagochtend ziek toen hij op zijn werk kwam. "Normaal gesproken kunnen we dat wel opvangen, maar op het moment dat iemand zich pas zo laat ziek meldt kunnen we weinig doen", vertelt een woordvoerder van vliegbasis Eindhoven tegen Omroep Brabant.

"Bovendien is het vakantietijd en zitten we dun in de verkeersleiders. Dat is ook waarom we momenteel vacatures hebben uitstaan", aldus de woordvoerder. Volgens de woordvoerder is het niet makkelijk om luchtverkeersleiders uit een andere regio in te laten vallen, omdat zij hun eigen regio goed kennen.

Op sociale media is te zien dat het erg druk is met gestrande passagiers. Er worden geen reizigers meer binnengelaten bij Eindhoven Airport.

Tekst gaat verder na de tweet. 

Niet de eerste keer
Afgelopen december waren er ook capaciteitsproblemen met luchtverkeersleiders, waardoor er verschillende dagdelen niet gevlogen kon worden.

De luchtmacht heeft nog niet gereageerd op vragen van Studio040 over het capaciteitsprobleem.

Laat je reactie achter