Theo Visser

Vijfde locatie van Glow onthuld

Er waren al vier locaties bekend gemaakt voor het lichtkunstfestival. Nu is er dus ook nog een satellietproject van Glow bekend geworden buiten het centrum op de High Tech Campus.

Glow is inmiddels uitgegroeid tot een lichtkunstfestival van groot formaat. Hierdoor ontvangt de organisatie ook regelmatig signalen dat bezoekers Glow juist mijden vanwege de extreme drukte in het centrum. Mede om die reden is en nu ook een Glow-locatie op de High Tech Campus.

32.000 ledlampjes

Een van de lichtkunstwerken dat te zien zal zijn op de High Tech Campus, is de lichttunnel LED Light District. In deze lichttunnel van zestien meter lang komt een voorstelling van licht en geluid. Dit alles is gemaakt van 32.000 ledlampjes die door de computer aangestuurd zijn.

Het idee van deze tunnel is ontstaan bij het internationale high tech bedrijf TMC. Eindhovenaar Erik Rakhorst werkt mee aan dit project. Jaarlijks organiseert hij samen met zijn buren de Kerstlichtshow aan de Rode Kruislaan in Eindhoven. “Het leek me leuk om ook een keer met Glow mee te doen en bij TMC kregen we die kans. TMC is al jaarlijks een sponsor van Glow en nu kunnen we echt uitpakken doordat we het op het HTC houden.” Voor de lichttunnel worden dan ook dezelfde ledlampjes gebruikt als bij de kerstshow. 

“Het werk dat er bij kwam kijken viel nog best tegen, 32000 lampjes vastmaken is niet niks”, vertelt Erik. Het project kan rekenen op hulp van meerdere vrijwilligers en van drie verschillende scholen. Leerlingen van VSO De Korenaer, basisschool De Ontmoeting en het St. Joriscollege steken allemaal de handen uit de mouwen. “Het is voor de leerlingen in ieder geval een super leuk project. We kunnen hiermee laten zien dat je met een kleine bijdrage iets groots tot stand kunt brengen”, zegt Joris Barnier, leraar van het St. Joriscollege.

Alle lichtkunstwerken zijn te zien van 6 tot en met 13 november. Naast de HTC zijn er ook nog werken te zien op Strijp-S en Strijp-T, het Campina-terrein, de TU/e en het centrum.

Theo Visser

Laat je reactie achter