Alain Heeren - Studio040

Vijf jaar cel geëist voor ontvoering jongetje in Eindhoven

Een man moet vijf jaar de cel in voor het ontvoeren van zijn 8-jarige zoontje, in de zomer van 2018 in Eindhoven. Dat is de eis van het Openbaar Ministerie.

Maandag moest de man voor de rechter verschijnen. Vorige maand werd hij na lange tijd aangehouden.
Twee jaar geleden nam hij het jongetje mee op de Kruisstraat. Zijn neef stond al klaar met een auto om de twee op te vangen. De ontvoering was het gevolg van een heftige strijd om het kind tussen vader en moeder.

Vlucht naar Spanje
De twee hebben een fikse ruzie, waarbij de omgangsregeling keer op keer wordt geschonden door de vader. Het conflict leidt in de lente van 2018 tot een uithuisplaatsing. Moeder en zoon worden ondergebracht op een geheim adres, maar vader weet zijn zoontje op te sporen en mee te nemen. Ze rijden naar Spanje. Het jongetje wordt begin 2019 in Barcelona gevonden door de politie en herenigd met zijn moeder. Vader is spoorloos. Zijn neef wordt wel opgepakt. Vorige maand werd de vader pas opgepakt in een vakantiehuisje in Oosterhout.

Intimidatie
Justitie vindt dat de man veel te ver is gegaan. ‘In plaats van zich te houden aan afspraken intimideert hij zijn ex, haar familie en de hulpverlening eromheen.’ Ook na de ontvoering duikt de man weer op bij een geheime locatie in Zandvoort. Moeder vindt een zendertje onder haar auto. De rust is opnieuw verstoord. Het jongetje moet weer van school af, naar een andere verblijfplaats: “Op dit moment bevinden zij zich in een onvoorstelbaar moeilijke situatie. Alle contacten met familie en vrienden moesten noodgedwongen weer worden verbroken. Het is slopend omdat zij niet weten wanneer er echt een einde komt aan de terreur van de afgelopen jaren’, aldus de officier van justitie.

Rust
De ontvoering rechtvaardigt in de ogen van het OM daarom een forse onvoorwaardelijke gevangenisstraf. ‘Ik hoop dat moeder en zoon hierdoor in ieder nog een aantal vormende jaren in rust met elkaar kunnen doorbrengen’, aldus justitie.

Laat je reactie achter