Gemeente Eindhoven

Vier projecten voor Eindhovens Erfgoed van start

Vier projecten moeten de Eindhovense stadsgeschiedenis beleefbaar gaan maken. De projecten werden woensdagmiddag gepresenteerd in de Kazerne.

Dat gebeurde onder toeziend oog van wethouder Erfgoed Rik Thijs. Bij het ontwikkelen van de projecten sloegen erfgoedorganisaties de handen ineen met de creatieve industrie in de stad.

De projecten hebben het doel om, behalve de geschiedenis zichtbaar en voelbaar te maken, ook om die historie te verbinden met heden en verleden. Zo wil het project ‘(Never) Looking Back’ op verschillende plekken in de stad portalen zetten, waarmee, door gebruik te maken van augmented reality, naar het verleden is te kijken.

Een ander project ‘Eindhoven in Beeld’, wil oud beeldmateriaal verbinden aan verhalen uit het verleden van de stad. Het andere project, ‘Museum door de Stad’, is een reizend museum dat in verschillende stadsdelen op duikt.

Het vierde project wil een brug slaan tussen de vormgeving van de wederopbouw en het heden. De betrokkenen zetten in op het creëren van bewustwording over de wederopbouwarchitectuur. Deze architectuur moet als inspiratiebron gaan dienen voor inwoners van de stad.

Laat je reactie achter