advertentie Banner Profile Mekkes

Pegida ME politie linies tegenover moslimjongeren Studio040

Vier aanhoudingen rond Pegida-protest bij Al-Fourqaanmoskee

De politie heeft dinsdag vier mannen uit de regio opgepakt. Ze worden verdacht van openlijk geweld tijdens de Pegida-demonstratie van zondag 26 mei.

Het gaat om twee Eindhovenaren van 24 en 50 jaar en een 46-jarige inwoner van Geldrop. Het drietal is herkend op camerabeelden en thuis in de boeien geslagen. Een vierde verdachte heeft zichzelf gemeld op het bureau aan de Mathildelaan in Eindhoven. Hij woont in Eindhoven en is 27 jaar.

Vorige week heeft de politie al een oproep aan betrokkenen gedaan zich te melden op het bureau. 'We hebben duidelijke beelden waarop relschoppers te zien zijn', schrijven agenten. Er is nog geen reactie gekomen. De politie roept de overige relschoppers nogmaals op zich voor 5 juli 2019 te melden. Als ze dat niet doen, dan worden de beelden gepubliceerd waarop de mannen te zien zijn.

De Mobiele Eenheid moest de demonstratie eind mei nabij de Al-Fourqaanmoskee aan de Otterstraat afbreken, omdat een grote groep jongeren met stenen en andere voorwerpen naar Pegida-aanhangers en de politie gooide. Tijdens de ongeregeldheden werden al tien personen in de leeftijd van 14 jaar t/m 32 jaar gearresteerd.

Laat je reactie achter