advertentie Banner Siteli

Videoconsult Catharina Ziekenhuis nog gemakkelijker voor patiënten

Patiënten van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven kunnen vanaf vandaag nog sneller en makkelijker videobellen met hun behandelaar.

Patiënten kunnen nu via het patiëntenportaal MijnCatharina bellen, waardoor het gebruiksgemak is toegenomen. Om te beeldbellen met een specialist moeten patienten de MSTeams app downloaden, naar MijnCatharina gaan en inloggen via DigiD.

Bezoekjes besparen
Tijdens de coronacrisis heeft het videobellen in het Catharina Ziekenhuis een enorme vlucht genomen.  “Technisch is het echt indrukwekkend wat we in zo’n korte tijd voor elkaar hebben gekregen,” zegt dr. Laurence van Warmerdam. “De patiënt vaart er wel bij. Veel patiënten moeten vaak naar het ziekenhuis komen voor een gesprek of voorlichting over hun behandeling. Als we de gesprekken met hun verpleegkundige of specialist via een videoconsult laten verlopen, kunnen we hen die bezoekjes besparen. Bovendien komen patiënten meestal niet alleen, er is vaak ook nog een begeleider bij. Ook die moeten vrij nemen en mensen komen soms van ver buiten de regio. Dit scheelt iedereen enorm veel tijd.”

Maar het videoconsult is niet overal geschikt voor. “Heb je mogelijk slecht nieuws dan wil je de patiënt liever zelf zien”, gaat dr. van Warmerdam verder. “En een lichamelijk onderzoek kan natuurlijk ook niet via een videoconsult. Maar de ervaring heeft intussen geleerd dat het videoconsult in vele gevallen prima werkt. De afdeling gynaecologie is een voorloper en heeft de afgelopen maanden heel goede ervaringen opgedaan met het videobellen. Ook voor onze dermatologen blijkt het een heel handige tool.”


Laat je reactie achter