Studio040/Larissa Gomes Meyer

Vertrekkende bootbewoners eisen duidelijkheid over vergoeding

Na een jarenlange discussie met de gemeente is het duidelijk: de woonboten gaan weg. Nu blijft het nog onduidelijk wat de eigenaren voor vergoeding zullen krijgen. De bewoners zijn deze onzekere situatie spuugzat.

De tien woonboten zitten volgens de Eindhovense politiek te dicht op de zware industrie. Er zit dus niets anders op dan verhuizen. “Uiteindelijk moeten wij kiezen voor de bedrijvigheid die daar zit en voor de economie. Als wij voor de woonboten zouden kiezen, zou het halve bedrijventerrein weg moeten”, vertelde Thomas Reijnaerts, oud-fractievoorzitter D66, in 2017 aan Studio040. 

De bootbewoners zelf zijn moe. Woonbooteigenaar Miriam van Esch: “Na 10 jaar geven wij de strijd op. We accepteren dat wij moeten vertrekken, maar geef ons dan duidelijkheid over de vergoeding. Wij willen weten of wij hierna überhaupt in een huis of appartement kunnen wonen.”  

De toekomst van de locatie van de woonboten wordt besproken tijdens de raadsvergadering dinsdag. Als de booteigenaren nog te lang op een antwoord moeten wachten, stappen zij weer naar de rechter.

Laat je reactie achter