Verpleegkundigen: "De maat is vol"

Voor personeelsleden van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop is de maat vol. Ze gingen woensdag de straat op om actie te voeren.
"Verpleegkundigen werken de hele dag kei hard om zieke mensen te verzorgen en beter te maken", vertelt een verpleegkundige. "Ik heb gewoon een hbo-diploma, maar verdien absoluut niet naar de maatstaven van een hbo'er!" Om haar hoofd zit een band met het logo van vakbond CNV. Achter haar hangt een spandoek met de tekst: "Komt de cao niet rond, dan gaat het aan dit lont." Onder het doek liggen neppe dynamietstaven.

'Gevaarlijk'
24 uur lang voeren de personeelsleden van het St. Anna actie. Ze willen meer loon en minder werkdruk. Volgens een verpleegkundige uit het ziekenhuis zijn er tegenwoordig veel meer patiënten per medewerker. Daardoor krijgt de patiënt niet de aandacht die hij of zij verdient. "Patiënten gaan voor zichzelf op pad als er geen verzorger in de buurt is. Ze kunnen zomaar uit bed stappen en gaan rondlopen. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden."
Patiënten kunnen zomaar uit bed stappen en gaan rondlopen. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden

Verpleegkundige

"Als de cao niet verbetert, wil niemand meer in deze sector komen werken. Wat moet er dan gebeuren met al die mensen die steeds ouder worden?", vraagt een actievoerder zich hardop af. Hij is van mening dat nieuwe aanwas achterblijft, als er niet meer loon geboden wordt.

Andere ziekenhuizen
Niet alleen personeel van het Geldropse ziekenhuis heeft woensdag actie gevoerd. Ook in het Catharina Ziekenhuis en het Máxima Medisch Centrum is een zondagsdienst gedraaid.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen