Vernieuwde Tongelreep toont eerste gezicht

Architectenbureau Slangen en Koenis uit IJsselstein gaat de verbouwing van het Eindhovense zwemcentrum De Tongelreep ontwerpen. Een eerste schets van het nieuwe complex is woensdag gepresenteerd.

Slangen en Koenis kreeg de voorkeur boven vier andere geselecteerde ontwerpbureaus, onder meer vanwege de goede aansluiting van het nieuwe deel op de bestaande situatie. De schets toont een hoofdzakelijk plat, eenlaags gebouw met een ruime overdekte entree.

Hoe het vernieuwde zwembad er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Slangen en Koenis gaat de schets de komende tijd uitwerken tot een definitief ontwerp dat medio 2022 klaar is. Verwacht wordt dat de bouw in het voorjaar van 2023 start. Als dat lukt, moet het complex in 2025 klaar zijn.

De vernieuwde Tongelreep moet zowel de topsport als de breedtesport bedienen in alle denkbare disciplines die de zwemsport kent. Daarmee wordt De Tongelreep hét nationale zwemcentrum, waarin ook nationale als internationale toernooien plaats moeten vinden, iets, wat deel nu ook al gebeurt. Ook zet het zwemcentrum hoog in op innovatieve toepassingen voor de zwemsport.

Laat je reactie achter