Verlenging coronamaatregelen treft evenementen

De nieuwe corona-maatregelen van de overheid treffen veel evenementen en festivals in de regio. Royal Dutch met Koningsdag gaat niet door. Evenmin als de dancefestivals Bontgenoten en Lakedance.
Organisator van Royal Dutch, Tom van Brussel, hield al rekening met een eventuele annulering maar geeft wel aan teleurgesteld te zijn. “Het is zonde dat al het werk dat we erin hebben gestoken voor niks is. Verder zijn voor ons de gevolgen te overzien. Wij verkopen geen toegangskaarten of zo, dus er hoeft geen terug gestort te worden.”

Daarbij zijn ook de andere financiële gevolgen gering. “We hebben in onze contracten een clausule opgenomen waarmee het evenement tot 17 april gecanceld kon worden. Die gaat nu in werking. Daarmee voorkomen we dat we met een heleboel kostenposten zitten.”

Voor andere organisatoren zijn de gevolgen nog niet helemaal duidelijk. “Wat de financiële gevolgen precies zijn is nog niet helemaal duidelijk”, zegt een woordvoerder van FirstVision, de organisator van onder meer Lakedance op Aquabest. “We proberen nu het overzicht te krijgen, kijken of het mogelijk is een evenement als Lakedance te verzetten of dat we het helemaal moeten afgelasten. We hebben een relatief klein team dus we komen om in het werk. We staan continu in contact met boekingskantoren, leveranciers en bezoekers. Wat er precies gaat gebeuren is daarom nog onduidelijk.”

Theaterfestival De Parade wordt uitgesteld. Het evenement zou aanvankelijk in mei gehouden worden. Dat is nu verplaatst naar 26 juni tot 5 juli. Wat er gaat gebeuren met de dodenherdenking op 4 mei is nog onduidelijk.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen