Catharina Ziekenhuis

Verdere terugloop coronapatiënten in Eindhovense ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in het Maxima Medisch Centrum en het Catharina Ziekenhuis neemt verder af. Het zijn er nu in totaal 68, en dat zijn er achttien minder dan voor het weekend.

Van hen liggen er 35 in het Catharina Ziekenhuis en 33 in het Maxima Medisch Centrum. Tijdens het weekend overleden er twee mensen in het Catharina Ziekenhuis en vijf in het Maxima MC. Daarmee komt het totaal aantal overledenen in beide ziekenhuizen op 140.

Intensive care
Van de coronapatiënten in de ziekenhuizen hebben er van 22 intensieve zorg nodig. Dat is een daling van drie patiënten ten opzichte van voor het weekend. In het ‘Cathrien’ liggen dertien personen op de intensive care, in het Maxima MC negen.

De laatste 24 uur is er uit het Catharina Ziekenhuis één coronapatiënt ontslagen. Uit het Maxima Medisch Centrum zijn er tijdens het weekend 23 mensen ontslagen. Bij deze cijfers moet wel in ogenschouw worden genomen dat het MMC, in tegenstelling tot het CZE, ook patiënten meetelt die niet zijn getest maar die er wel van worden verdacht het virus te dragen.

Het RIVM updatet dagelijks het aantal inwoners dat per gemeente in het ziekenhuis ligt. Die cijfers verschillen van het aantal patiënten in de ziekenhuizen – niet iedere patiënt gaat naar een ziekenhuis in zijn eigen gemeente. Studio040 publiceert daarom dagelijks het patiëntenverloop van de ziekenhuizen uit Eindhoven en omliggende gemeenten. De cijfers van het St. Anna Ziekenhuis ontbreken in de publicatie.
 

Laat je reactie achter