Studio040

Camera's op kruispunt Kennedylaan voor betere doorstroming

Op het kruispunt Kennedylaan - Onze Lieve Vrouwestraat komen video- en geluidscamera's. Dat doet de gemeente Eindhoven om inzicht te krijgen in het verkeer en de verkeersbewegingen op het kruispunt.

Verbeteringen 
Volgens wethouder Rik Thijs (Openbare Ruimte) is de doorstroming van het kruispunt van groot belang om bijvoorbeeld verkeersopstoppingen tegen te gaan. “We staan het liefst zo min mogelijk in de file. De doorstroming van de Ring, waar dit kruispunt een van de belangrijkste onderdelen van is, speelt daar een grote rol in. Doorstroming betekent namelijk minder uitsloot en een schonere lucht voor inwoners van de stad”, aldus Thijs.

De camera's zijn uitgerust met kunstmatige intelligentie en kunnen daarom zien uit welke richting voertuigen komen en welke kant ze op gaan. ZO kan de gemeente knelpunten in het verkeer makkelijker signaleren en verhelpen.  

Privacy
De informatie verkregen door de camera's wordt daarbij automatisch omgezet naar anonieme informatie voor de gemeente Eindhoven. Er worden dus geen persoonsgegevens vastgelegd.

Laat je reactie achter