Pixabay

Verbazing over uitstellen bouw van 300 nieuwe woningen in Eindhoven

D66 is verbaasd dat een projectontwikkelaar van de gemeente Eindhoven te horen heeft gekregen dat hij voorlopig geen 250 tot 300 nieuwe woningen mag bouwen in de Kanaalzone, aan de Ring tegenover DAF. De gemeente zou te weinig medewerkers hebben om de plannen te begeleiden.

Volgens de Eindhovense tak van D66 is de afwijzing opmerkelijk, omdat het college van B&W in de begroting van 2021 nog schreef de ambitie te hebben om "zo snel mogelijk zo veel mogelijk woningen te bouwen". Fractievoorzitter Robin Verleisdonk van D66 wil dan ook weten waarom het bouwproject voorlopig is uitgesteld, terwijl er woningnood is en de gemeente Eindhoven zelf heeft aangegeven veel woningen te willen bouwen om dit tegen te gaan. 

Ook wil de politieke partij weten hoeveel andere bouwprojecten stilliggen door een tekort aan personeel om de plannen te begeleiden. Daarnaast wil D66 weten waarom er niet meer mensen zijn ingehuurd door de gemeente om de bouwplannen alsnog te realiseren. Zeker omdat er een positief resultaat van 22,2 miljoen euro wordt verwacht over 2020. 

Toekomst
Fractievoorzitter Verleisdonk vraagt zich dan ook af hoe de gemeente Eindhoven haar ambitie in 2021 gaat verwezenlijken aangezien er nu al bouwprojecten op de lange baan worden geschoven. Specifiek wil de partij weten hoeveel extra personeel er wordt ingehuurd en hoeveel geld hiervoor beschikbaar wordt gemaakt. 

Laat je reactie achter