Gemeente Veldhoven

Veldhovense schoonspringster krijgt erespeld

Inge Jansen, die zondag de vijfde plek wist te bemachtigen op de Olympische Spelen in Tokyo, heeft de erespeld van gemeente Veldhoven gekregen.

De Veldhovense schoonspringster is met haar prestatie de beste Nederlandse schoonspringster ooit op de Olympische Spelen. Een prestatie die door de gemeente op waarde wordt geschat.

“Met haar vijfde plaats heeft ze een uitzonderlijke en unieke sportprestatie neergezet", zegt de Veldhovense wethouder van Sport Vivianne van Wieren. "Als gemeente zijn we erg trots op Inge. Daarom zetten we haar nu extra in het zonnetje, met de gemeentelijke erespeld.”

Jansen is schoonspringster bij PSV en deed voor het eerst mee aan de Olympische Spelen. In 2019 werd ze Europees kampioen op de springplank van drie meter.  Daarvoor werd ze eerder al uitgeroepen tot Veldhovens Sportvrouw van het jaar 2019.

Ook nu behaalde Jansen haar prestatie op de springplank van drie meter. De gouden en zilveren plak gingen naar twee Chinese atletes, brons naar een Amerikaanse. Niettemin was Jansen dichterbij een podiumplaats op de Olympische Spelen dan een Nederlandse schoonspringster ooit geweest is.

Jansen ontving de erespeld uit handen van burgemeester Marcel Delhez.

Laat je reactie achter