Studio040

Veldhovense raadsfracties hebben vraagtekens bij fastfoodcluster

De raadsfracties van de VVD, PvdA en Gemeente Belangen Veldhoven (GBV), hebben in een brief vraagtekens gezet bij de voorgenomen komst van de realisatie van een fastfoodcluster naar de gemeente.

Dat cluster zou moeten komen langs de A2 op de grens van Veldhoven en Eindhoven. Er zou een KFC en een Domino's Pizza komen op de plek waar ook al een Mac Donald's zit. Er waren eerder al geluiden vanuit de bevolking over de komst van de fastfoodketens naar Veldhoven. Die geluiden hebben nu ook de raadsfracties van de bovengenoemde partijen bereikt.

De fracties laten weten dat vooral de lonkende toename van verkeer zorgt voor onvrede bij omwonenden. Daarbij spelen ook de nadelige effecten van op de gezondheid van de bezoekers van de fastfoodketens een rol.

Dat zij nu stelling nemen is opmerkelijk te noemen, omdat het college van de gemeente gevormd wordt door diezelfde partijen. De betrokken raadsleden laten weten alles dat speelt rond de totstandkoming van het project, mee te nemen in hun uiteindelijke standpunt.

Laat je reactie achter