Zendmast voor mobiele telefonie in brand gestoken Sem van Rijssel | SQ Vision

Veldhovenaar veroordeeld voor brandstichting bij zendmasten

Een 32-jarige man uit Veldhoven is veroordeeld tot 38 dagen gevangenisstraf, die de man al uitzat, plus 232 dagen voorwaardelijke celstraf. Die straf kreeg de man voor het in brand steken van twee zendmasten uit angst voor 5G-straling.

Ook krijgt de man een taakstraf van 120 uur en moet hij een bedrag van 41.000 euro betalen voor de aangerichte schade. De man zetten in april 2020 twee zendmasten in Veldhoven in brand. Dat deed hij door benzine over kabels en apparatuur te gieten en dat aan te steken. Beide zendmasten vlogen daardoor in brand.

Het in brand zetten van zendmasten uit angst voor 5G-straling gebeurde op meerdere plekken in de regio. Zo werd ook een zendpaal in Nuenen in brand gezet. Het leidde zelfs tot angst bij overheidsinstanties dat de hulpdiensten daardoor slechter bereikbaar zouden worden. Door het vuren konden de masten immers niet meer functioneren.

De verdachte laat weten doorgeschoten te zijn in de manier waarin hij informatie inwon over het onderwerp. De brandstichting was om een ‘statement’ te maken naar de overheid, zo laat hij weten. Inmiddels is hij er wel van overtuigd dat het een onderwerp is dat op politiek niveau moet worden opgepakt.

Daarnaast zocht de man hulp bij de GGZ voor zijn autismespectrumstoornis, hij zocht en vond werk en ging minder drugs gebruiken, zo meldt de rechtbank.

Laat je reactie achter