Veldhovenaar naar NK Vaktalent

Veldhovenaar Stan van der Vleuten (20) neemt aankomende woensdag deel aan de Skills Heroes kampioenschappen 2020 in Leeuwarden. Een wedstrijd voor (v)mbo-studenten in verschillende vakgebieden.
Mbo-student Van der Vleuten neemt deel aan de competitie in het vakgebied "elektrotechnicus gebouwen". In aanloop naar de wedstrijd wordt hij voorbereid door opleidingsbedrijf IW Brabant-Zeeland in Veldhoven. 

De Skills Heroes kampioenschappen duren twee dagen en een ochtend. De Veldhovenaar moet met zeven vakgenoten uitvechten wie zich Nederlands kampioen mag noemen. De winnaar wordt bepaald door middel van wie het beste opdrachten kan uitvoeren in een bepaalde tijd.

Van der Vleuten is desondanks nog niet nerveus. 'Ik ben goed voorbereid. Maar de zenuwen kunnen me straks best parten gaan spelen. Mijn kracht is dat ik heel secuur ben. Daar staat tegenover dat ik soms moeite heb om met de tijdsdruk om te gaan. Maar nu ben ik nog heel rustig. Ik laat het gewoon op me af komen en maak er het beste van.'

De uiteindelijk winnaar mag deelnemen aan de Europese competitie EuroSkills 2020, het EK voor beroepen dat in september plaatsvindt in het Oostenrijkse Graz.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen