Hans Tielemans bij de molensteen in 2017 Omroep Brabant

Veel waardering voor vrijwilligers bij lintjesregen Geldrop-Mierlo

Vijf lintjes mocht burgemeester Jos van Bree maandag opspelden . De koninklijke onderscheidingen waren voor mensen die op allerlei manieren actief zijn voor vrijwilligerswerk en mantelzorg.

Vanwege de coronamaatregelen konden er geen familieleden en vrienden aanwezig zijn bij de uitreiking. De burgemeester kon de lintjes op voldoende afstand uitreiken. Alle gedecoreerden werden onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mantelzorg
Veel aandacht gaat vaak uit naar mensen die veel vrijwilligerswerk doen, maar ook mensen die op een bijzondere manier mantelzorg verrichten, worden geëerd. Zo was er een lintje voor Anja de Roos.

Zij is al meer dan twintig jaar mantelzorger voor haar echtgenoot met een progressieve spierziekte. Ze sloeg diverse carrièremogelijkheden af om voor haar echtgenoot te zorgen. Zij doet dit zonder ondersteuning van professionele zorg. Ondanks haar fulltime baan en eigen gezondheidsklachten verleent zij geheel zelfstandig alle persoonlijke verzorging; haar echtgenoot is volledig  van haar afhankelijk.

Molenaar
Hans Tielmans was vele jaren vrijwilliger bij de Korenmolen het Nupke in Geldrop. Hij was daar  molenaar en beheerder en wordt omschreven als ambassadeur van het cultuur-historisch erfgoed. Daarnaast verzorgde hij rondleidingen. Daarnaast was hij enkele jaren bestuurslid van de Peellandse Molenstichting waar hij meewerkte aan de uitgave van het het Peellands Molennieuws.Tegenwoordig is hij vrijwilliger bij het Weverijmuseum Geldrop waar hij het het waterrad onderhoudt.

KWF
Dea Adriaens-Jansen is al bijna veertig jaar actief bij KWF Kankerbestrijding in Geldrop. Een groot deel van die periode zat ze in het bestuur, maar de coördineerde ook vele jaren de collectes van KWF in Geldrop. Daarnaast is ze al 25 jaar actief bij Reumafonds Nederland. De eerste jaren was ze collectant, vanaf 2006 is ze wijkhoofd van comité Geldrop.

Bij het Geldrops Gemengd Koor is ze vanaf 2007 betrokken bij bestuurlijke zaken. Als voorzitter coördineerde ze alle concerten, vieringen, rommelmarkten en uitstapjes. Tot slot is ze  gastvrouw in het Dienstencentrum St. Jozefplein, bij de  Wijkvereniging Braakhuizen Zuid. Verder ondersteunt zij bij activiteiten die door de wijkvereniging worden georganiseerd, zoals fietstochten en de kerstmarkt.

Hockey
Wijnand Meijer is vooral bekend als Penningmeester van de vereniging Hockey Geldrop, waar hij al 25 jaar actief is. Hij verzorgt daar trouw de financiële- en ledenadministratie. Ter ondersteuning van de vereniging was hij ook een aantal jaar actief voor de Stichting Hockeybelangen Geldrop, die fondsen werft voor de hockeyvereniging.

Daarnaast was hij in de vorige eeuw jarenlang Secretaris van de Stichting Brigida, de koepelorganisatie van drie basisscholen, kleuterscholen en een mavo. Ook organiseerde hij diverse goede doelenprojecten in Kenia vanuit het Sint Joriscollege in Eindhoven.

Kerken
Hanny van Gestel is al meer dan dertig jaar vrijwilliger in diverse functies die te maken hebben met kerken en geestelijke verzorging. Zo is ze vrijwilliger bij Ananz, locatie Berkenheuvel. Daar coördineert ze wekelijks de kerkdienst en organiseert ze vier keer per jaar herdenkingsvieringen voor nabestaanden van overleden bewoners. Ze leidt de versiergroepen voor diverse thema's zoals carnaval, advent, Kerstmis en Pasen.

Ook is ze actief is het bestuur van Kerkgemeenschap De Goede Herder/ Oase en coördineert ze al meer dan dertig jaar de collectes voor het Reumafonds in Geldrop.


Laat je reactie achter