Elisabethtunnel SQ Vision / Arno van der Linden

Veel tunnels ondergelopen tijdens noodweer

Tijdens het noodweer van vrijdagavond zijn vrijwel alle tunnels op de doorgaande wegen tussen het noorden en zuiden van Eindhoven onder water gelopen. Verkeer tussen de twee delen van de stad was daardoor maar beperkt mogelijk.

Het meest in het oog sprong de overstroming van de Elisabethtunnel naast het Philips Stadion. Hier kwam een auto vast te zitten in het water. Een takelwagen moest te hulp schieten om de auto uit het water te trekken.

Elisabethtunnel SQ Vision / Sem van Rijssel

Elisabethtunnel Studio040 / San van Suchtelen

Maar ook de spoortunnel van de Insulindelaan bij de Berenkuil liep onder water en werd voor de zekerheid afgesloten. Verkeer dat probeerde om te rijden via de Tongelresestraat, stuitte ook op een overstroomd weggedeelte.

Tongelresestraat SQ Vision / Sem van Rijssel

Ook op andere plekken in de stad was er wateroverlast, zoals bij de tunnel van de Noord-Brabantlaan onder de Tilburgeweg. Ook de kruising van de Eisenhowerlaan en de Wolvendijk was enige tijd dicht.

Noord-Brabantlaan SQ Vision / Dave Hendriks

Wolvendijk SQ Vision / Sem van Rijssel

De problemen met tunnels zijn niet nieuw. Om de paar jaar lopen de tunnels onder water tijdens noodweer. Een paar jaar geleden heeft de gemeente Eindhoven een nieuw Rioleringsplan vastgesteld om de problemen aan te pakken. 

Laat je reactie achter