advertentie Banner Siteli

Hermes

Vandalen vernielen acht bussen van Hermes

Bij acht bussen van Hermes zijn dinsdagavond de ruiten vernield.

Het gaat om zeven stadsbussen en één streekbus. Om 23.00 uur besloot Hermes alle ritten te stoppen.

De vernielingen werden aangebracht op het moment dat de bussen hun dienst reden en passagiers en chauffeur in de bus aanwezig waren. “Het is echt te gek voor woorden”, laat Hermes-directeur Juul van Hout weten. “Ik ben niet boos - ik ben woedend. Het is een wonder dat er niemand gewond is geraakt.”

Wat opvallend is, is dat de vandalen in een kort tijdsbestek toesloegen. “Je zou denken dat het om een gecoördineerde actie gaat”, zegt Van Hout. “Daarvoor is nog geen bewijs maar het lijkt me geen toeval. Daarbij zijn recent ook verschillende glaspanelen van abri’s gesloopt. Het is niet raar om te denken dat die twee dingen met elkaar verbonden zijn. Politieonderzoek zal dat moeten uitwijzen.”

"Mochten woensdagavond weer vernielingen worden gepleegd, leggen we onmiddellijk het hele busvervoer stil"

• Juul van Hout, directeur Hermes

Voor het onderzoek heeft de politie de camerabeelden van de getroffen bussen opgevraagd. “Daarnaast hoop ik dat er beelden zijn van stadscamera’s”, zegt de directeur.

Omdat het vervoer gisteravond werd stil gelegd, moesten zo’n duizend reizigers een andere weg naar huis vinden. “Heel vervelend, ik weet niet hoe ze dat hebben gedaan. Ik kan me voorstellen dat ze boos zijn, maar ik hoop dan dat die reizigers niet boos zijn op ons, maar op degenen die de vernielingen hebben aangebracht. Om de dienstregeling door te laten gaan zou onverantwoord zijn geweest voor onze werknemers én onze klanten.”

Over eventuele maatregelen is Van Hout duidelijk. "Mochten woensdagavond  weer dergelijke vernielingen worden gepleegd, leggen we onmiddellijk het hele busvervoer stil."

Laat je reactie achter