advertentie Banner Siteli

DAF Museum

Van Vollenhoven opent nieuw DAF Museum

Het DAF Museum is vrijdag heropend door professor Pieter van Vollenhoven. Er is 1100 vierkante meter aan DAF-herinneringen bijgekomen.

Van Vollenhoven rijdt vrijdag op een oude DAF-auto de zaal binnen. Die auto heeft hij ooit aan het museum geschonken. "Als ik erop rijd, heb ik toch spijt dat ik hem aan het museum heb gegeven'', lacht Van Vollenhoven. Hij vertelt over zijn persoonlijke relatie met het bedrijf. Hij kent de familie goed. Aan het einde van zijn toespraak doet hij ook nog even een oproepje: "Ik hoop dat jullie nieuwe elektrische auto's gaan maken en dan wil ik de eerste hebben!"

DAF Museum

Tijdlijn
De uitbreiding van het museum aan de Tongelresestraat heeft ervoor gezorgd dat er veel meer voertuigen in passen. Vice-voorzitter Geert Vermeer vertelt dat er gekozen is voor een nieuwe opstelling. "We hebben alles in de volgorde van een tijdlijn gezet. Dus je komt binnen in de jaren '30 en loopt zo door naar het nieuwe gedeelte. Daar staan de nieuwste voertuigen."

Samen voor elkaar gekregen
"Het mooiste is dat we dit met 160 vrijwilligers voor elkaar hebben gekregen", vertelt Vermeer. "Om de opening dan op zo'n manier te mogen doen, dat is fantastisch." Vrijwilliger Mart Erren is 15 jaar in dienst geweest bij DAF en als hij met pensioen gaat, wil hij nog iets blijven doen voor het bedrijf. Dus wordt hij vrijwilliger bij het museum. "Ik vind het geweldig dat er zo veel aandacht is voor vandaag. Ook de opening op deze manier is geweldig."

Laat je reactie achter