PSV Media

'Van Raaij was verbinder, authentiek en wars van uiterlijk vertoon'

Een verbinder was 't, oud PSV-voorzitter Harry van Raaij. Authentiek, en met een duidelijk mening. Zo blikt Harrie Timmersmans, voorzitter van de supportersvereniging, terug op het overleden clubicoon.

"Hij is voor PSV een monumentale man. Hij heeft veel betekend voor de club. PSV was niet de club geweest zoals die nu is, zonder Van Raaij. Kijk naar het stadion, de zakelijke benadering. Dat kan dit boegbeeld op zijn conto schrijven." Timmersmans is vol lof over de oud-voorzitter. Vandaag werd bekend dat hij op 84-jarige leeftijd is overleden.

"Het leek soms alsof hij deed dat hij anderen niet in de gaten had. De voorzitter van concurrenten als Ajax en Feyenoord. Maar hij wist ondertussen precies wat hij moest doen. Hij sloeg op het juiste moment zijn slag", zegt Timmermans over de slagvaardigheid van Van Raaij. "Hij was heel intelligent, zakelijk gezien."

Niet alleen op zakelijk front blijft de periode Van Raaij bij. Ook hoe de voorzitter omging met mensen wordt als positief ervaren. "Hij maakte makkelijk contact, had met veel mensen goede banden. Hij kon net zo makkelijk met de hoogste heren van Philips overweg als met de harde kern van PSV. Er zijn maar weinig voorzitters die dat kunnen zeggen."

Laat je reactie achter