Studio040

Van Maerlantlyceum viert 100 jaar bestaan

Dit schooljaar staat bij het Van Maerlantlyceum helemaal in het teken van het lustrum. Het thema van het lustrumjaar: terugkijken op het verleden, genieten van het heden en vooruitkijken naar de toekomst van het Van Maerlantlyceum.

Voor de ingang van de school is een rode loper uitgelegd en in de hal staan voetbalrobots. De leerlingen leren om zelf de robots te programmeren. Dit is onderdeel van het dagprogramma. Speciale masterclasses worden georganiseerd aan de hand van de thema’s: technologie, ondernemerschap en creativiteit. Volgens het Van Maerlantlyceum de thema’s waar de school voor staat.

‘We willen onze leerlingen klaarstomen voor de toekomst. Logisch, want zij zijn natuurlijk de toekomt’, zegt Emmeken van der Heijden, rector Van Maerlant Lyceum. ‘Met de masterclasses willen we de leerlingen laten zien waarom ze leren wat ze leren. Waarom leren we deze wiskundige formules, of het vak Nederlands? De masterclasses maken dit tastbaar.’

Zo is er bijvoorbeeld een kunst masterclass gegeven door de Eindhovense kunstenaar Willem Popelier. Hij gaat, samen met de leerlingen, een kunstwerk maken met foto's uit de doos. ‘Dat is wel vreemd om te zien’, zegt Isabelle, een leerling op het Van Maerlantlyceum. ‘Je ziet leraren die nu nog lesgeven in hun jonge jaren. En ook de kleding van vroeger. Heel apart, maar wel heel leuk.’

Dit is nog maar de aftrap van alle feestelijkheden. Later in het jaar wordt het verleden gevierd en het heden onder de loep gelegd. Het hele schooljaar jaar staat in het teken van 100 jaar van Maerlant.

Laat je reactie achter