'Van Bree moet Geldrop-Mierlo steviger op kaart zetten in regio'

Jos van Bree moet Geldrop-Mierlo binnen de regio Eindhoven beter op de kaart zetten. Met lef, durf en trots.
Dat vindt de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad, die Van Bree maandagavond heeft voorgedragen als de nieuwe burgemeester. 

Commissievoorzitter Mark van Schaijk vindt dat Geldrop-Mierlo nu soms wat ondergesneeuwd raakt, als vierde gemeente binnen de Brainport-regio. "Wij vinden dus dat hier meer aandacht voor moet komen. Onze gemeente moet beter vertegenwoordigd zijn binnen de regio. We mogen daarbij meer lef en durf uitdragen. We hopen met Van Bree meer slagen te kunnen maken."

Volgens Van Schaijk is Van Bree dus de geschikte kandidaat om die klus te klaren. Hij is bekend met de regio, als wethouder van Helmond en oud-wethouder van Heeze-Leende. Ook kent hij de netwerken van de samenwerkingsverbanden in de regio. "Hij is de goede kandidaat. Evenwichtig, met een relevant netwerk. En, ook belangrijk, het is een prettig persoon." 

Waarnemend burgemeester Marc Jeucken, die bij de selectieprocedure aanwezig was, is het daarmee eens. "Hij kent de regio heel goed, en heeft de goede contacten binnen de Metropoolregio. We zijn de vierde gemeente binnen de Brainport, en willen voortaan ook zo gezien worden. Daar kan Van Bree ons goed bij helpen." 

advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen