Van Bommel hoopvol over duel Haugesund

PSV is naar eigen zeggen klaar om de Noren van zich af te slaan.

PSV staat donderdagavond tegenover FK Haugesund in het Philips Stadion. Na de gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag zien de spelers de wedstrijd vol vertrouwen tegemoet.

Nick Viergever is nog wel voorbehouden. ‘Eerst zorgen dat we de volgende ronde bereiken, dan kijken we verder’, aldus de verdediger.

Viergever is zeer te spreken over de spelersgroep op dit moment, vooral over zijn nieuwe collega in de verdediging: Timo Baumgartl. ‘Timo is een betrouwbare jongen. Hij weet wat er van hem gevraagd wordt, spreekt goed de taal, kan goed Engels. Hij laat een goede indruk achter tot nu toe’, zegt Viergever. ‘Het is duidelijk dat we goede spelers hebben. Er zit veel potentie in deze groep.’

Viergever is niet de enige die positief is over de groep, ook coach Mark van Bommel is positief. ‘Als het elftal goed samen speelt creëer je situaties waar je de bal kan veroveren. Als het team goed functioneert kan het individu uitblinken.’

PSV zal alles op alles zetten om de play-offs voor de groepsfase van de Europa League te bereiken. Op dit moment staat de Noorse ploeg op de achtste plaats na zeventien speelronden. Als PSV stand houdt tegen de Noren, staat Apollon Limassol FC of Austria Wien op PSV te wachten.

 

Donderdagavond om 20.30 uur trappen PSV en FK Haugesund af in het Philips Stadion in de strijd om een play-off ticket van de Europa League.

advertentie Banner adverteren bij Studio040

Lees ook deze artikelen