Van Bommel: "Treffen met Sporting wordt cruciaal"

"Een cruciale wedstrijd", zo noemt trainer Mark van Bommel het duel in de Europa League dat vanavond op het programma staat voor zijn ploeg. Winst is belangrijk, wil PSV overwinteren in Europa.
Sporting staat op dit moment bovenaan in de poule met negen punten. Maar ook Lask (zeven punten) en PSV zijn in de race voor een ticket bij de laatste 32 ploegen van het toernooi. Al heeft Van Bommel geen zin om te gaan rekenen: "We spelen twee wedstrijden die willen we allebei winnen. Dan hoef ik ook niet te gaan rekenen."

Troef die Van Bommel achter de hand heeft, is Bruma. Hij speelde bij Sporting en stond in de basis bij de eerste wedstrijd tegen de Portugezen. Of dat vanavond weer zo is, wilde Van Bommel nog niet zeggen. "Bruma heeft specifieke kwaliteiten en per wedstrijd bepaal ik wat ik nodig heb." Wel heeft hij het met Bruma gehad over de speelwijze van zijn oude club. "Ze kunnen in een wedstrijd wisselen van systeem. Het is moeilijk te voorspellen wat ze gaan doen, maar Bruma heeft me wel een aantal dingen verteld."

In ieder geval niet op het veld is Ibrahim Afellay. In overleg is besloten hem thuis te laten. "Ik heb met Ibi gesproken en we hebben samen geconcludeerd dat het voor hem beter is om drie dagen goed te trainen, dan mee te reizen naar deze wedstrijd. Soms gaat het individueel belang voor het teambelang."

De wedstrijd tegen Sporting Lissabon wordt vanavond om 21.00 afgetrapt.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen