Studio040 / Saskia Rossieau

Van afwashulp naar eigenaar, droom van jonge Floris komt uit

Het klinkt als een droom. Voor Floris Beelen uit Waalre is deze droom werkelijkheid geworden. Sinds begin deze maand is hij eigenaar van brasserie HOOM.

In 2013 begon de toen nog 16-jarige Floris in de spoelkeuken bij brasserie HOOM. Nu, 8 jaar later, is hij de kersverse eigenaar. “Ik kwam hier als klein jongetje natuurlijk zelf ook lunchen met mijn ouders, daarna in de keuken als hulp gestaan als tiener wat enorm spannend was en nu is het mijn eigen tent”, zegt Floris. “Heel langzaam heb ik mij omhoog gewerkt. Ik heb ook nog bij andere restaurants gewerkt om ervaring op te doen. Uiteindelijk ben ik toch teruggekomen.”

Het was altijd mijn ambitie om meer te doen dan alleen koken. Ik zie liever mensen op een vol terras genieten.

• Floris Beelen, eigenaar

“Het was altijd mijn ambitie om meer te doen dan alleen koken”, zegt Floris. “Ik zie liever mensen op een vol terras genieten. Daar haal ik meer voldoening uit”. Het gevoel van HOOM was voor Floris doorslaggevend. De brasserie ligt in het dorp waar hij is opgegroeid en in de keuken mag hij meer zijn ding doen. “Het is hier niet té culinair of té laagdrempelig. Hier heb ik veel meer vrijheid om nieuwe gerechten uit te proberen.”

Eerst collega, nu baas
Van het team dat werkt bij de brasserie is Floris nu de oudste. De collega’s waar hij jaren mee in de keuken heeft gestaan vallen nu onder zijn leiding. Voor Floris is dit idee nog even wennen: “Een strenge baas wil ik niet zijn. Ik wil niet met vingertjes gaan wijzen. Uit mijn ervaring bij verschillende andere tenten weet ik hoe ik het graag wel en niet wil aanpakken.”

Laat je reactie achter