advertentie Banner Siteli

SQ Vision

Vakbonden: 'Loekasjenko-achtige praktijken bij ASML'

FNV Metaal en CNV Vakmensen slepen de ondernemingsraad van ASML voor de rechter. De vakbonden willen dat de ondernemingsraad (OR) uiterlijk 20 november verkiezingen organiseert.

De vakbonden hadden al eerder een ultimatum gesteld, maar die is vorige week verlopen. Volgens FNV Metaal plaatst de OR van ASML zichzelf boven de wet. "Overal waar de zittingstermijn van een OR afloopt worden normaal gesproken netjes verkiezingen gehouden", zegt Peter Reniers, bestuurder van FNV Metaal. "Het is daarom vreemd dat dat bij zo’n prachtige onderneming als ASML niet gebeurt. Als or heb je de wettelijke plicht om na elke zittingsperiode je werknemers een or te laten (her)kiezen."

Volgens Reniers lapt ASML die regels aan zijn laars. "Frisse nieuwe leden vervangen de ‘oudjes’. Dat is gezond voor de OR én voor het bedrijf. Maar bij ASML denken ze daar anders over, daar plaatsen ze zichzelf boven de wet. Terwijl een derde van de stoelen niet eens is gevuld, omdat veel werknemers het niet eens zijn met deze ondernemingsraad."

Ook het CNV is verbolgen over de gang van zaken bij de tech-gigant. "Het lijkt er steeds meer op dat ASML geen enkel belang hecht aan goede en eerlijke werknemers- en ondernemingsvertegenwoordiging", zegt Kitty Huntjens van CNV Vakmensen. "Dit terwijl het bedrijf zich grote zorgen zou moeten maken als het weet dat de werknemers nota bene de eigen ondernemingsraad niet meer vertrouwen."

'Loekasjenko-achtige praktijken'
"Dat laatste is amper verbazingwekkend als die or zelf bepaalt hoe lang hij blijft zitten. Dit zijn bijna Loekasjenko-achtige praktijken in Veldhoven", zegt Huntjens met een knipoog naar de omstreden presidentsverkiezingen in Wit-Rusland.

Nieuwe digitale normaal
Reniers en zijn collega van het CNV zijn maandenlang in gesprek geweest met de ondernemingsraad van ASML. Zij krijgen geen helder antwoord over het verlengen van de zittingstermijn. Reniers: "Het enige argument dat we hebben gehoord is dat verkiezingen moeilijk zijn vanwege corona. Maar als iedereen gewoon digitaal stemt dan hoeft volgens mij niemand zijn huis uit. Dus waar zit het probleem? Of kan een hightechbedrijf als ASML niet eens met het ‘nieuwe digitale normaal’ uit de voeten?" 

ASML laat in een reactie weten dat 'juridisch wapengekletter' niet in het belang is van de werknemers. 

Laat je reactie achter