Vacature: Redacteur-verslaggever

Houd jij ervan om elke dag met nieuws bezig te zijn? In verband met het vertrek van een collega zoeken wij per 1 maart een redacteur-verslaggever.

Redacteur-verslaggever

Houd jij ervan om elke dag met nieuws bezig te zijn? En lijkt het je leuk om te werken in het hart van de meest innovatieve regio van Nederland? Vanuit hartje binnenstad brengt Studio040 al bijna 10 jaar regionieuws via studio040.nl, onze apps, social media, televisie en radio. Nieuws dat elke keer anders is: branden en ongelukken, belangrijke politieke besluiten, de pieken en dalen van PSV, maar ook inspirerende nieuwe buurtinitiatieven.

Het medialandschap verandert snel, en Studio040 verandert natuurlijk mee. De focus van de redactie ligt inmiddels volledig op online: we brengen ons nieuws op onze website en app, social media, en in veel gevallen voorzien van video. We werken met een klein, ambitieus team. Als redacteur heb je daardoor veel eigen verantwoordelijkheid over de artikelen en video’s die je maakt.

In het kader van de pilotregeling van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Media zijn we aangewezen als pilot-omroep. Dat houdt in dat we met extra middelen de komende jaren de journalistiek in de regio Eindhoven een impuls gaan geven.  Als redacteur-verslaggever bewaak je het dagelijkse nieuwsaanbod, ben je continu op zoek naar eigen nieuws en maak je artikelen en video's voor onze diverse online-kanalen en ons televisiekanaal. 

Wat zoeken we?

Voor deze functies zoeken we kandidaten met de volgende kwaliteiten:

- Afgeronde opleiding journalistiek of daarmee vergelijkbare werkervaring
- Enkele jaren ervaring bij een nieuwsmedium is een pré
- Woonachtig in de regio Eindhoven of bereid hier te komen wonen
- Beschikken over een eigen netwerk in de regio Eindhoven dat relevant is voor het vinden van nieuws
- Visie op online-journalistiek en regionieuws
- Communicatief sterk
- Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit en bent flexibel

Wat bieden we?

- Een fijne werkomgeving in een klein team dat ambitieus en gedreven is
- Veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid
- Veel afwisseling tussen schrijven, verslaggeven en video bewerken
- Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met zicht op een permanente aanstelling
- Salariëring op basis van ervaring
- Werken op een fantastische locatie in de binnenstad van Eindhoven

Binnen deze selectieprocedure staan we ook open voor mensen die parttime willen werken, bijvoorbeeld 2 of 3 dagen per week.

Interesse in deze functie?

Neem voor meer informatie contact op met Tjeerd Adema, redacteur-verslaggever en onderzoeksredacteur, via tjeerd.adema@studio040.nl 

Solliciteren kan tot en met zondag 16 februari. Stuur een motivatiebrief en CV naar Michiel Bosgra, directeur-hoofdredacteur via directie@studio040.nl
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen