Onderzoeksjournalist (16 uur p/w)

Studio040 investeert in onderzoeksjournalistiek. Per 1 januari hebben wij ruimte voor een parttime onderzoeksjournalist.

DEZE VACATURE STAAT NIET MEER OPENHoud jij ervan om elke dag met nieuws bezig te zijn? En lijkt het je leuk om te werken in het hart van de meest innovatieve regio van Nederland? Vanuit hartje binnenstad brengt Studio040 al bijna 10 jaar regionieuws via studio040.nl, onze apps, social media, televisie en radio. Nieuws dat elke keer anders is: branden en ongelukken, belangrijke politieke besluiten, de pieken en dalen van PSV, maar ook inspirerende nieuwe buurtinitiatieven.

Het medialandschap verandert snel, en Studio040 verandert natuurlijk mee. De focus van de redactie ligt inmiddels volledig op online: we brengen ons nieuws op onze website en app, social media, en in veel gevallen voorzien van video. We werken met een klein, ambitieus team. Als redacteur heb je daardoor veel eigen verantwoordelijkheid over de artikelen en video’s die je maakt.

Als onderzoeksjournalist werk je samen met een collega die ook gedeeltelijk op de algemene nieuwsredactie werkt. Samen bepalen jullie de onderwerpen waar onderzoek naar wordt gedaan, de prioriteiten en de aanpak. Studio040 werkt voor onderzoeksjournalistiek samen met Omroep Venlo, DTV (Oss/'s Hertogenbosch) en WOS (Westland).

Wat zoeken we?

Voor deze functie zoeken we kandidaten met de volgende kwaliteiten:

- Afgeronde opleiding journalistiek of daarmee vergelijkbare werkervaring
- Enkele jaren ervaring bij een nieuwsmedium is een pré
- Woonachtig in de regio Eindhoven of bereid hier te komen wonen
- Beschikken over een eigen netwerk in de regio Eindhoven dat relevant is voor het vinden van nieuws
- Visie op online-journalistiek en regionieuws
- Communicatief sterk
- Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit en bent flexibel


Wat bieden we?

- Een fijne werkomgeving in een klein team dat ambitieus en gedreven is
- Veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid
- Veel afwisseling tussen schrijven, verslaggeven en video bewerken
- Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met zicht op een permanente aanstelling
- Salariëring op basis van ervaring
- Werken op een fantastische locatie in de binnenstad van Eindhoven

Deze functie betreft een parttime dienstverband voor 16 uur per week. Binnen deze selectieprocedure staan we ook open voor mensen die parttime willen werken, en/of de functie willen combineren met de vacature van Online redacteur-verslaggever (in principe 40 uur).


Interesse in deze functie?

Neem voor meer informatie contact op met Tjeerd Adema, redacteur-verslaggever en onderzoeksredacteur, via tjeerd.adema@studio040.nl

Solliciteren kan tot uiterlijk zondag 1 december. Stuur een motivatiebrief en CV naar Michiel Bosgra, directeur-hoofdredacteur via directie@studio040.nl

advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen