Studio040 Auto bij Stadhuis Studio040 / Alain Heeren

Vacature: Burgerjournalist / Omgevingsjournalist

Voor de start van een nieuw project zijn wij op zoek naar vrijwilligers die willen helpen als Burgerjournalist.

Het gaat om zowel geschreven teksten als video. Het is maar net waar jij ervaring in op wil doen. Als publieke media-instelling brengen we iedere dag regionaal nieuws via studio040.nl, onze apps, social media, televisie en radio. We kiezen bewust voor een combinatie van hard nieuws en eigen nieuws uit wijken en buurten.

Als aanvulling willen we graag verhalen vertellen die in de buurt spelen. Wij zoeken mensen die: 

  • weten wat er speelt in de buurt
  • graag verhalen vertellen
  • het leuk vinden om bezig te zijn met journalistiek

Wat krijg je ervoor terug?

Om te beginnen is het natuurlijk leuk! Je kunt ervaring opdoen met journalistiek, en je verhalen worden ook echt gepubliceerd! In principe staat je naam er dan ook bij. Je komt in contact met mensen uit je buurt die je anders misschien niet zou spreken.

Burgerjournalisten krijgen een praktijkopleiding en worden bij hun werkzaamheden begeleid door een ervaren journalist van Studio040. Je kunt ook meteen ontdekken of journalistiek een vak is waar je verder in wilt leren.

Het werk als burgerjournalist is vrijwilligerswerk. Studio040 heeft meer onderdelen waar gewerkt wordt met vrijwilligers. We hebben specifiek afgebakend welke werkzaamheden worden uitgevoerd door de mensen die betaald in dienst zijn. Andere taken, zoals burgerjournalistiek, radio en techniek vallen daar niet onder. Binnen de organisatie worden vrijwilligers en betaalde krachten gelijkwaardig behandeld. Samen maken we een zo mooi mogelijk media-aanbod voor de regio Eindhoven!

Neem voor meer informatie contact op met Tim Vellinger, redacteur-verslaggever en coördinator Burgerjournalistiek, via tim.vellinger@studio040.nl 

Laat je reactie achter