Uitvak bij FC Eindhoven leeg, fans De Graafschap boos op gemeente

In het Eindhovense Jan Louwers Stadion blijft het vak voor uitpubliek vrijdagavond leeg. Fans van De Graafschap zijn namelijk boos op de gemeente.
Ze zijn het niet eens met de voorwaarden die de gemeente Eindhoven stelt. Zo zouden er slechts 25 parkeerplekken beschikbaar zijn voor  supporters uit Doetinchem. Het bestuur van de club uit de Achterhoek steunt de boycot.

“Normaal gaan we met 300 of 400 fans naar een uitwedstrijd. Zie jij maar eens 400 mensen in 25 auto’s te stoppen,” reageert een teleurgestelde Hans Boesberg van SV Superboeren tegenover streekzender Regio8.
We hebben vanuit de club alternatieven aangeboden, maar die zijn allemaal aan de kant geschoven.

Hans Martijn Ostendorp, clubdirecteur van De Graafschap

Clubdirecteur van De Graafschap Hans Martijn Ostendorp snapt er ook niets van. “We hebben vanuit de club alternatieven aangeboden, maar die zijn allemaal aan de kant geschoven. En als het nu in het verleden is misgegaan met supporters, maar dat is niet zo. Ik had toch echt meer gastvrijheid verwacht van Eindhoven.”

Volgens de gemeente zou het niet mogelijk zijn om extra parkeerplekken te regelen voor de uitsupporters. Hiermee zou de veiligheid van De Graafschap-fans niet kunnen worden gegarandeerd.

Twee weken geleden ging het mis in het Jan Louwers Stadion. Tijdens en na de derby met Helmond Sport waren er ongeregeldheden. De wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen