advertentie Banner Siteli

Studio040 / Alain Heeren

Onrust in Geldropse wijken nu slachthuis mag uitbreiden

Bewoners zijn ongerust, nu het slachthuis in Geldrop mag uitbreiden. Al jaren klagen ze over de stank- en geluidsoverlast. Een gesprek met de gemeente heeft de omwonenden niet gekalmeerd.

Omwonenden worden er moedeloos van, maar wethouder Marc Jeucken ziet weinig problemen. Het zou namelijk alleen om een portiersloge en een waterbuffertank gaan. "De productie van het bedrijf wordt niet verhoogd en dus zal de overlast niet toenemen. Wij staan achter de bewoners en willen de situatie zo goed mogelijk oplossen."

Maar de bewoners denken er anders over. 95 huishoudens uit drie woonwijken maakten bezwaar tegen de vergunning die de gemeente verstrekte voor de uitbreiding. Ze vinden dat de huidige stankoverlast, die zij nog steeds ervaren, eerst maar eens moet worden opgelost voordat het over uitbreiding gaat.

Daar komt nog eens bij dat het buurtcomité in strijd met afspraken niet was geïnformeerd over de vergunning. Daar heeft de gemeente excuses voor gemaakt. Eerder bleek uit controles dat het slachthuis van de Pali Group over de schreef ging. Het bedrijf wilde niet inhoudelijk reageren op vragen van Studio040.

Laat je reactie achter