Moslims vieren het begin van het Offerfeest op het sportpark in Woensel Noord Studio040

Tweeduizend moslims vieren Offerfeest op sportveld Woensel

Ongeveer tweeduizend moslims hielden vanochtend een gebed vanwege het Offerfeest. Vanwege de coronamaatregelen gebeurt dat niet in een moskee, maar op de voetbalvelden van v.v. Wodan in sportpark Woensel Noord.

“Ik vond het heel leuk om weer samen te zijn. Met de afgelopen ramadan was het minder leuk, omdat we niet bij elkaar kwamen. Het was heel fijn zo”, zegt een van de gelovigen na afloop van de dienst.

Handen ontsmetten
Bij aankomst moest iedereen de handen ontsmetten ook werden er mondkapjes uitgedeeld. Op het kunstgrasveld was met witte kruizen aangegeven waar de aanwezigen hun gebedskleden konden neerleggen. 

In de preek werd de eenheid tussen moslims van verschillende nationaliteiten en etniciteiten benadrukt. De preek werd ook uitgesproken in het Nederlands door een vrijwilliger. Na afloop konden kinderen zakjes met snoepgoed krijgen.
 

'Deze manier is passend'
Dat de dienst op een kunstgrasveld werd gehouden in plaats van een moskee, deed volgens de organisatie niet af van de waardigheid van het gebed.
 
“Het is natuurlijk anders dan we gewend zijn. Maar mensen zijn zeer tevreden. Binnen de richtlijnen van de islam geeft het je de ruimte om er toch in te kunnen bewegen. Op de manier waarop we het nu hebben gedaan, is het passend”, zegt mede-organisator Tarik Elkhayati.

Offerfeest 
Bij het Offerfeest herdenken moslims dat de profeet Abraham zijn zoon wilde offeren aan God. Om daarop aan te sluiten offeren ze zelf een dier. Het is nog niet bekend of het Offerfeest volgend jaar op dezelfde manier wordt gevierd.

Laat je reactie achter