Het debat wordt via een videoverbinding bijgewoond door studenten van het Summa College Summa College

Landelijke politici in debat over mbo, Summa-studenten schuiven aan

Zeven kandidaat-Kamerleden gaan in debat over de uitdagingen in het mbo-onderwijs. Studenten en docenten van het Eindhovense Summa College wonen de discussie bij. Studio040 zendt het debat uit.

Door de coronacrisis kampt het mbo-onderwijs met steeds meer uitdagingen. In het debat moet duidelijk worden wat de plannen van de deelnemende partijen zijn, om de bestaande problemen het hoofd te bieden.

Daarom wordt besproken hoe het tekort aan stageplaatsen kan worden opgelost. Ook de betaalbaarheid van mbo-studies komt ter sprake: wie moet opdraaien voor studenten die studievertraging oplopen? Hoe kan de politiek ervoor zorgen dat studenten mentaal gezond blijven, nu ze tijdens de coronacrisis in allerlei opzichten steeds meer onder druk staan.

Aan het debat doet Habtamu de Hoop mee (nr. 9 op de lijst van de PvdA), Bart Smals (VVD, nr. 37), Anne Kuik (CDA, nr. 3), Niels van den Berge (GroenLinks,nr. 12), Peter Kwint (SP, nr. 7), Raymond Brood (50Plus, nr. 2) en Paul van Meenen (D66, nr. 11). De politici hopen over twee weken verkozen te worden, als de verkiezingsdagen erop zitten. Gespreksleider van het debat is Michiel Bosgra, hoofdredacteur van Studio040. 

Bij het debat zijn de beoogd Tweede-Kamerleden fysiek aanwezig zijn in de studio van Studio040. De coronamaatregelen worden vanzelfsprekend in acht genomen. Donderdag vanaf 10.00 uur is het debat te volgen via het Youtube-kanaal van het Summa College. Studio040 zendt het debat komende zaterdag om 18.00 uur uit.

Laat je reactie achter