Ad Verschuuren met zijn collectie Studio040 / Pleun Wolters

Tweede DAF-museum in Tongelre

Van de tuin tot de zolder staat het huis van Ad Verschuuren in Tongelre vol met de meest uiteenlopende DAF-spullen.

Zijn vader werkte bij de DAF, zo begon het allemaal. Ad begon met verzamelen van spullen van het Eindhovense automerk toen hij een jongen van tien was. Honderden objecten verder is er nog maar weinig DAF gerelateerd spul dat níet in zijn collectie zit. "Waarom DAF zo mooi is? Nou, het is heel Eindhovens. DAF en Philips zijn toch wel de bedrijven die hier alles zo'n beetje aan de gang houden." 

In de garage staat de DAF van zijn vader, en daarachter de DAF die zijn ouders ooit gezamenlijk kochten. "Daar heb ik heel veel in meegemaakt" zegt Verschuuren glimlachend. "We zijn ermee naar de Noordkaap gereden en daar zijn we in een sloot beland. Heel veel herinneringen zitten hierin." 

DAF-pyjama
De collectie van Verschuuren bevat zeer bijzondere stukken. Asbakken, handdoeken, koffiebekers, kaartspellen, Sinterklaaskado's... zelfs op zijn tuinhek staan twee metalen DAFjes. Verschuuren sláápt zelfs in DAF-sferen. Zijn bed (met DAF-dekbed) staat naast een enorme vitrine met miniaturen, van piepklein tot wat groter en zeer gedetailleerd. En als er ooit DAF-pyjama's zijn gemaakt, dan heeft Ad er zéker een.

Maar weinig mensen hebben dit bijzondere tweede DAF-museum van binnen gezien. En dat moet zo blijven, Ad Verschuuren is niet van plan zijn koninkrijk open te stellen voor publiek. 

Laat je reactie achter