Studio040 / Alain Heeren

Tweede coronapiek lijkt achter de rug; aantal patiënten neemt af

De druk op de ziekenhuizen in regio Eindhoven is aan het afnemen. Het aantal coronapatiënten dat in de ziekenhuizen ligt, neemt sinds een paar dagen af. In de regio liggen nu nog 103 mensen met het virus in het ziekenhuis.

Dat blijkt uit rondvraag van Studio040. Vorige week lagen nog 132 mensen met het virus in de ziekenhuizen in de regio.

In het Catharina Ziekenhuis zijn er altijd drie cohortafdelingen open, maar sinds vorige week liggen er dertien patiënten minder op die afdelingen. Vandaag zijn het er 49. Van hen liggen er 12 op de intensive care (IC), dat is er één minder dan vorige week.

MMC
Ook in het Maxima Medisch Centrum liggen dertien coronapatiënten minder dan vorige week. Er liggen 36 mensen met corona in het Veldhovens ziekenhuis, vorige week waren dat er nog 49. Het aantal mensen op de IC is gelijk gebleven, van de 36 zijn dat er nog 8.

St. Anna
In het St. Anna Ziekenhuis liggen drie coronapatiënten minder: 18. Van hen hebben vier mensen intensieve zorg nodig, dat is er één meer dan een week eerder.

Het beeld in de ziekenhuizen komt overeen met de cijfers van het RIVM. In heel Nederland, ook in Zuidoost Brabant, is er een afname van het aantal besmettingen te zien.

In de periode 14 oktober tot en met 27 oktober lag het aantal besmettingen hoger dan in de periode 28 oktober tot en met 10 november RIVM

Laat je reactie achter