Twee steppevossen geboren in Dierenrijk

Voor het eerst in acht jaar tijd zijn er twee steppevossen geboren in Dierenrijk.

De jongen zijn geboren nadat het dierenpark in oktober 2020 een nieuwe mannetjes steppevos ontving. "Hij voelde zich dus overduidelijk al snel thuis bij ons, gezien het feit dat hij zo snel voor nageslacht heeft gezorgd”, laat hoofd dierverzorging Stephan Rijnen weten. “Dat is een goed teken. We zijn dan ook heel blij met onze twee vosjes.”

De blijdschap bij Rijnen is temeer begrijpelijk omdat het niet vaak gebeurt dat de vossen zich voortplanten. Dierenrijk laat weten dat er de afgelopen twaalf maanden wereldwijd slechts vijf steppevossen werden geboren. “Dat twee van deze vijf jongen te zien zijn in ons park, is echt heel erg bijzonder. Vanaf 19 mei kunnen we, zoals het er nu naar uitziet, onze deuren weer openen. Bezoekers kunnen dan de twee jonkies komen spotten”, laat Rijnen weten.

Het hol verlaten
Om de vosjes rond die datum ook daadwerkelijk te kunnen zijn zal overigens nog een uitdaging worden, omdat ze nog veel in hun hol zullen zitten. “Af en toe komen ze, nieuwsgierig als ze zijn, heel eventjes naar buiten. Over een paar weken zullen de jongen, met wie het heel goed gaat, het hol verlaten", aldus Rijnen.

Laat je reactie achter