SQ Vision / Harrie Grijseels

27-jarige man aangehouden na achtervolging door Geldrop

De politie heeft zaterdagavond een 27-jarige man aangehouden na een achtervolging door Geldrop. De Geldroppenaar reed rond in een gestolen auto.

De politie kreeg rond 20.00 uur een melding binnen dat er een voertuig rondreed die als gestolen gesignaleerd stond. Zodra de bestuurder de agenten zag, is hij er op hoge snelheid vandoor gegaan. Daarop heeft de politie de achtervolging ingezet met drie wagens. 

De 27-jarige bestuurder probeerde via onder andere de Dolik en de Munt te ontkomen aan de politie. Daarbij schuwde hij het niet om over het fietspad en de stoep te rijden. Ook probeerde de Geldroppenaar meerdere keren tegen de politiewagens te rammen. De eerste keer wist de agent het voertuig nog te ontwijken, maar de tweede keer was de politie minder gelukkig en botste door de aanrijding tegen twee geparkeerde wagens op de Wingerd. 

Na de aanrijding is de verdachte uitgestapt en er te voet vandoor gegaan. Voordat hij echter over een schutting kon klimmen in een brandgang aan de Wingerd wisten agenten hem te overmeesteren. De 27-jarige bestuurder is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Niemand is gewond geraakt bij de achtervolging.

Laat je reactie achter