Pixabay

Twee nieuwe buurt-AED's in Mierlo

Wijk De Loo in Mierlo krijgt twee nieuwe buurt-AED’s. Bewoners hebben met een inzamelingsactie de aanschaf van een nieuwe kast voor een AED mogelijk gemaakt.

Op woensdag 31 maart worden de bijbehorende AED’s door wethouder Peter Looijmans overgedragen aan Stichting Hart voor een Hart en de wijkbewoners. “Het is een belangrijk hulpmiddel voor het veiligheidsgevoel in de wijken. Door de locaties zorgvuldig te kiezen ligt de overlevingskans voor slachtoffers van hartfalen aanmerkelijk hoger”, vertelt Looijmans. 

De AED-kasten zijn 24 uur per dag beschikbaar. Vrijwilligers die rondom het incident wonen krijgen na de 112-melding een seintje van de kast dat er gereanimeerd moet worden. Deze burgerhulpverlener start met de procedure totdat professionele hulpverlening het overneemt.

Hulp binnen 500 meter bereikbaar
Gemeente Geldrop-Mierlo streeft ernaar dat AED’s permanent en binnen 500 meter van elkaar bereikbaar zijn in de openbare ruimte van de dorpen. De overlevingskans van een slachtoffer verhoogt wanneer hij hulp ontvangt binnen 6 minuten. De tijd die een ambulance echter nodig heeft om in Geldrop of Mierlo te komen is gemiddeld meer dan 10 minuten. Vrijwilligers spelen dus een essentiële rol bij de overlevingskans van slachtoffers van hartfalen.

Laat je reactie achter