Omroep Brabant

Twee maanden cel voor rijinstructeur die leerlingen aanrandde

Een 54-jarige man uit Waalre die leerlingen aanrandde tijdens autorijles krijgt zes maanden cel waarvan vier voorwaardelijk.

Daarnaast mag de man twee jaar lang geen rijles geven en moet hij de meisjes een schadevergoeding betalen. Ook moet hij een ambulante behandeling volgen zodat hij niet opnieuw in de fout gaat. Justitie eiste eerder acht maanden celstraf plus vier voorwaardelijk.

De verdachte gaf van december 2019 tot en met november 2020 rijles aan twee minderjarige leerlingen. De man aaide tijdens de lessen over de bovenbenen van de meisjes en betastte daarbij de binnenkant van de dijen en de liesstreek. Bij één van hen betaste hij de vagina over de kleding heen. Ook raakte de man de borsten aan van beiden.

Lichamelijk integriteit
De rechtbank is van mening dat de man hiermee de lichamelijke integriteit van de meisjes heeft geschonden. “Door de wijze waarop de verdachte zijn handelen opbouwde en verdoezelde, zijn de slachtoffers aan zichzelf gaan twijfelen en hebben in eerste instantie niets durven zeggen. Dat maakt dat de ontuchtige handelingen gedurende langere tijd hebben kunnen plaatsvinden tijdens vele rijlessen”, zo laat de rechtbank weten.

Laat je reactie achter