Twee jaar cel voor 48-jarige man voor misbruik 5-jarig buurmeisje

Een 48-jarige man uit Geldrop is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk, voor het misbruiken van zijn 5-jarig buurmeisje.
Daarnaast moet de man verplicht behandeld worden voor zijn problemen en mag hij voor een periode van vijf jaar zijn woonplaats Geldrop niet meer in. Bovendien moet hij zich na zijn celstraf melden bij reclassering en het slachtoffer een bedrag van 5500 euro betalen.

Voordat zijn daad aan het licht kwam, had de dader een goede band met zijn buren en kwam regelmatig bij ze over de vloer. Ook het 5-jarige meisje speelde regelmatig bij de dader tot de vader het misbruik in juni ontdekte. Het slachtoffer was bij de 48-jarige man aan het spelen toen de vader haar hoorde huilen. Volgens de dader was het meisje van de bank gevallen, maar toen de vader doorvroeg aan zijn dochter bleek dat de 48-jarige man ontucht had gepleegd. Iets wat de Geldroppenaar meerdere malen had gedaan in de afgelopen maanden.

Blanco strafblad
Het misbruik van het 5-jarig meisje heeft een grote impact gehad op het gezin, volgens de rechtbank. Daarmee is rekening gehouden bij de uitspraak, maar ook met de situatie van de verdachte. De 48-jarige man zou, volgens een psycholoog, een lichtelijke verstandelijke beperking hebben. Daarnaast heeft de man zijn baan verloren, moest hij noodgedwongen zijn huis verlaten en had voorheen een blanco strafblad. Daarom acht de rechtbank 24 maanden cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk, voldoende als straf. 
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen