Studio040

Tunnel vol Eindhovense gezichten

Het CKE en fotograaf Maarten Coolen onthulden dinsdag '21 faces'. Een kunstproject met foto's van Eindhovenaren.

Frietkoning Martin Swerts heeft bijvoorbeeld een plek aan de muur. De foto's van 21 'bijzondere Eindhovenaren' zijn vandaag onthuld in het tunneltje tussen het centraal station en het Beursgebouw. Met de foto's wil het CKE de stad opvrolijken en een persoonlijke kant laten zien. "Dit zijn inwoners die iets bijdragen. We hebben bewust niet gekozen voor échte beroemdheden uit Eindhoven omdat het dan minder persoonlijk wordt", stelt Wikke Peters van het CKE.

Het geeft een veiliger en vertrouwder gevoel.

• Wikke Peters

Rauw
De foto's zijn gemaakt door zeventien amateurfotografen. Ze kregen de opdracht om de Eindhovenaren zo karakteristiek mogelijk te fotograferen. Door de foto's komt hun emotie echt tot uiting. Daardoor ontstaat een 'rauw, maar ook vrolijk beeld' volgens fotograaf Jacques Splint.

Jacques is een van de amateurfotografen en hij is trots op het resultaat. "Prachtig om te zien dit. Het geeft een geweldig gevoel om je eigen werk zo in de tunnel te zien. De foto's zijn ook erg mooi geworden."

Veilig
De foto's dienen ook om een veiliger gevoel in de tunnel te creëren. "Op het moment dat iemand merkt dat er echt aandacht is geschonken een deze tunnel, geeft het een veiliger en vertrouwder gevoel. We hopen dat mensen zich goed voelen in deze tunnel", vertelt Peters tot slot.

Laat je reactie achter