TU/e|Bart van Overbeeke Fotografie

TU/e zakt op prestigieuze ranglijst

Op de lijst van de QS World University Ranking, een belangrijke internationale ranglijst van de beste universiteiten, is de TU/e flink gezakt.

De Technische Universiteit komt namelijk op plek 120, dat is de laagste klassering sinds 2015, toen de universiteit op plaats 147 kwam. Sinds dat jaar zette de TU/e de weg omhoog in. In 2018 behaalde de universiteit zelfs een plek in de top 100 - namelijk plek 99. Het jaar erna werd plek 102 behaald.

Met de 120ste plaats staan in Nederland de universiteiten van Delft, Amsterdam (UvA) en Wageningen hoger genoteerd. Alle andere Nederlandse universiteiten staan lager op de ranglijst.

QS maakt ook ranglijsten per studiediscipline. Daarmee valt de universiteit volgens QS met een aantal onderwerpen onder de vijftig beste universiteiten ter wereld.

Op de discipline 'Statistiek en operationeel onderzoek' scoort de TU/e het hoogst, namelijk plek 31. Op mechanisch engeneering en chemisch engeneering komt de universiteit op respectievelijk plek 37 en 43 wereldwijd. Met architectuur scoort de universiteit met een 46st plaats ook goed.

Kritiek
De ranglijst wordt opgesteld door het Britse bedrijf Quacquarelli Symonds. Van belangrijke ranglijsten is er nogal wat kritiek op de QS ranglijst, omdat het dingen als reputatie en aantal internationale studenten laat mee tellen. Terwijl dat zaken zijn die weinig zeggen over de kwaliteit van onderzoek en onderwijs van een universiteit.

Laat je reactie achter