TU/e

TU/e viert start schooljaar met besloten feesten op campus

Vorige week werd bekend dat introducties bij universiteiten en hogescholen niet kunnen worden afgesloten met een groot feest. Bij de TU/e zijn ze daarom bezig met alternatieven.

De studievereniging van Industrial Engingeering, ‘Industria’, had een draaiboek al klaar liggen voor het geval grote feesten niet mogelijk zouden zijn, zo schrijft universiteitsblad Cursor. Stefano Dimastrapasqua laat namens de studieverengiging weten blij te zijn dat wel wel besloten feesten mogelijk bleken.

“Het zag er even naar uit dat een borrel op anderhalve meter het maximaal haalbare zou zijn, dus we willen nu alles eruit halen. Daarom hebben we onder meer een ‘Bar in the sky’ geregeld, waar je op vijftig meter boven het feestterrein een drankje kunt nuttigen.”

Het feest, dat dinsdagavond plaatsvindt op het Flux-veld op de campus, is toegankelijk voor alle aankomense bedrijfskundestudenten en het Intro-ouders. Ook overige leden van Industria kunnen een kaartje kopen. Ook andere studieverenigingen hebben in een soortgelijke opzet een feest gepland. Daarnaast zijn er studieverenigingen die deze week nog de mogelijkheden om een feest te geven onderzoeken.

Iedereen een veld
Want in principe hebben alle verenigingen daartoe de mogelijkheid, zo zegt Jeanette Schoumacher van de Intro-organisatie tegen Cursor. “Alle verenigingen hebben daarvoor een veld toegewezen gekregen.”

En als het niet alle studieverenigingen lukt een feest te organiseren, is er volgens Schoumacher een alternatief. “Anders wordt het een buitenborrel op anderhalve meter. Dan kunnen de studenten toch met iedereen van de eigen studie bij elkaar zijn.”

14.000 tests
Om de Intro van de TU/e in goede banen te leiden, wordt deelnemers van de intro aangeraden zichzelf dagelijks te testen. Daarvoor zijn onder meer 14.000 zelftests aangeschaft. “Dat aantal is genoeg om iedere deelnemer aan de introductieweken voor de bachelor en master dagelijks een test te laten doen, op de campus of thuis”, aldus Schoumacher.

Laat je reactie achter