Studio040/Alain Heeren

TU/e in problemen door grote instroom studenten

Het aantal studenten dat zich heeft ingeschreven voor de studie Mechanical Engineering ligt een flink stuk hoger dan de faculteit aan kan.

Dat zegt opleidingsdirecteur Hans Kuerten in gesprek met universiteitsblad Cursor. Dit jaar zijn er bijna 400 eerstejaars op de opleiding, onder hen zijn 273 Nederlands. Het is fors meer dan de universiteit aankan.

Om de grote toestroom in goede banen te leiden, neemt de universiteit extra docenten aan. Zij gaan zich vooral bezig houden met onderwijs en niet deels met onderzoek – zoals gewoon is voor universitaire docenten.

Verder kan de universiteit het grote aantal leerlingen toch college geven dankzij corona. Door het virus moeten de grote hoorcolleges online plaatsvinden, waardoor er geen gebrek aan zitplaats is in de collegezalen.

Waarschuwing
De universiteitsraad waarschuwde in 2019 al voor de gevolgen van het opheffen van een maximaal studentenaantal voor de opleiding.

Inmiddels wordt er gezocht naar oplossingen door de universiteit. Wel staat vast dat een nieuw groot instroomaantal volgend jaar voorkomen moet worden.

Laat je reactie achter