advertentie Banner Siteli

TU sloopt 'coronahut' van groep schooljongens

Ze hadden alle tijd de afgelopen weken. Daarom kon een groepje Eindhovense jongens een gigantische hut bouwen op het terrein van de TUE. Inmiddels is hij gesloopt.

Niet alleen binnen maar ook buiten de muren van de TU worden knappe dingen gemaakt. Een groep van elf schooljongens bouwde de afgelopen weken een enorme hut op het terrein van de universiteit. Ze hadden door de corona-crisis alle tijd. "Eerst hadden we een andere hut, maar op die plek werden we weggejaagd. Toen we aan het vissen waren bij de TU, vonden we een hele grote omgevallen boom. Meteen zijn we begonnen met bouwen" zegt een van de bouwers, Freek van Rijswijck.

De hut is van alle gemakken voorzien. Daken waar je op kunt staan, een steigertje in het water en een zwembad van klei. Twee maanden hadden ze er iedere dag aan gewerkt. Maar een fotograaf ontdekte de hut deze week, en niet lang daarna kwamen er medewerkers van de universiteit kijken. Het resultaat was slecht nieuws: de hut moest weg.

De TU laat in een reactie weten dat het mooi is dat de jongens als echte ingenieurs iets hebben bedacht en gebouwd. Maar dat er teveel risico’s zijn om de hut te laten staan. Volgens de universiteit zou hij niet alleen te gevaarlijk zijn voor de jongens, maar ook zwervers aantrekken. De jonge architecten, die gehoopt hadden op een deal met de TU, zijn teleurgesteld.

Laat je reactie achter