Studio040

Traverse-Zuid moet dorpskernen Waalre leefbaarder maken

Het gemeentebestuur van Waalre heeft het ontwerp voor Traverse-Zuid goedgekeurd. Het gaat concreet over de herinrichting van de Heikantstraat en Wollenbergstraat.

De gemeente meldt dat daarmee een belangrijke stap is gezet richting een beter leefbare omgeving. Bij totstandkoming van het ontwerp is de inbreng van omwonenden meegenomen, volgens de gemeente.

Met de herindeling van de weg, moet op de lange termijn zorgen voor zo’n dertig procent minder verkeer. Vooral doorgaand verkeer moet het dorp gaan mijden.

Dat zit zo: als de herinrichting van Traverse-Zuid klaar is, naar verwachting in november 2021, is ook de nieuwe N69 klaar. Die nieuwe N69 is een weg die wordt aangelegd door de provincie en verbindt Valkenswaard met de A67. Verkeer tussen Valkenswaard en Veldhoven hoeft met deze weg niet aks meer door Waalre-dorp heen te rijden.

Dorpskern Aalst
Eind 2021 wordt bovendien begonnen met de herinrichting van de Eindhovenseweg in Aalst. Zo wordt ook de leefbaarheid in die dorpskern verbeterd, zo is het idee.

Definitief besluit
Het duurt nog wel even voor met de werkzaamheden kan worden begonnen.  29 september moet de Waalrese gemeenteraad een definitief besluit nemen. Naar verwachting kan in februari 2021 met de werkzaamheden van start worden gegaan.

Wie wil weten wat de precieze plannen inhouden, kan de video hieronder bekijken.

Laat je reactie achter