Romero nadat hij de winnende treffer maakte PSV Media

‘Transfers afhankelijk van prestaties, Romero kan belangrijk zijn’

Het staat niet vast dat PSV nog nieuwe krachten begroet deze zomer. Dat is er mede van afhankelijk hoe deze spelers in de huidige selectie presteren. Dat zegt Roger Schmidt in een interview op het clubkanaal van PSV.

In het interview wordt Schmidt onder meer gevraagd naar eventuele versterkingen die nog gaan komen, maar de coach laat weten dat dat ook afhankelijk is van de prestaties in de voorbereiding. “De transfermarkt is open tot eind augustus. Vorig jaar maakten we in die laatste dagen ook een paar goede transfers. Dat duurt nog lang en de markt kan veranderen. We maken nu veel voorbereidingen maar we staan ook open voor nieuwe ontwikkelingen.”

Eén van die nieuwe ontwikkelingen zou het aanblijven van Maxi Romero kunnen zijn. De spits leek op weg naar de uitgang naar het Italiaanse Udinese. Hij kwam echter in de wachtkamer terecht. Schmidt sluit een belangrijke rol in het komende seizoen voor de Argentijn niet uit.

“Hij is ook mee om bij de andere spelers te zijn. Zijn perspectief is om zijn doorbraak bij PSV te maken. Hij is hier nu lang en hij had erg veel pech toen hij geblesseerd raakte en ook een terugslag had begin dit jaar. Het was een lang jaar revalideren voor hem. Maar hij stond in de basis in een heel belangrijk duel tegen Mura [in de voorronde van de Europa League, red.]. Dat was omdat we die wedstrijd wilden winnen”, zegt Schmidt.

“Hij heeft veel potentie en is een wat ander soort speler dan we hebben in het team. Hij is goed in de zestien, fysiek is hij erg sterk en hij kan goed koppen. Ik geloof in hem en we doen ons best hem op te bouwen, zodat hij belangrijk kan zijn volgend seizoen”, besluit Schmidt.

Laat je reactie achter