PSV Media

Trainer Peter Uneken vertrekt bij PSV

Jong PSV-trainer Peter Uneken vertrekt aan het einde van dit seizoen bij PSV. "Ik ga op zoek naar nieuwe dynamiek en daar kijk ik naar uit."

Uneken is bezig met het zevende seizoen als trainer/coach bij PSV. Al vier seizoenen lang is hij trainer/coach bij Jong PSV, waar hij eerst assistent was. Daarvoor was hij coach van PSV Onder 14 en daarna had hij twee seizoenen de leiding over de Onder 17-selectie. Technisch Manager John de Jong heeft alle begrip voor het afscheid van Uneken bij PSV: "Peter heeft jarenlang uitstekend werk voor PSV verricht. We wensen hem alle goeds voor de toekomst."

Bijzondere dynamiek
De selectie waar Uneken nu mee werkt, is dezelfde lichting als waar Uneken mee begon bij PSV. "Jong PSV is een team met een bijzondere dynamiek, heb ik de afgelopen vier jaar ervaren", zegt Uneken. "We spelen profvoetbal, maar we zijn ondergeschikt aan de A-selectie. Het gaat om opleiden, dat staat altijd voorop."

Dit jaar hebben al zes spelers uit zijn ploeg hun debuut gemaakt in het betaald voetbal. "Op zulke momenten zijn we op de PSV Academy harstikke trots. Die doorstroming, daar doen we het voor", aldus de trainer. Jong PSV bezet momenteel de zestiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Laat je reactie achter